Az Aikido már a 14. század óta velünk vanEz a küzdősport az ókori Japánba nyúlik vissza, amely még a 14. században alakult ki, főleg az önvédelemre helyezve a hangsúlyt. Később, a 20. század környékén megújították a rendszert, úgymond modernizálták, amellyel új elemek kerültek a mozgáskultúrába.

Mi történik egy aikido edzés alatt?

Az Aikido jelentése: az energia harmonizálásának módszere. Ennek keretében arra fókuszálnak, hogy különböző technikákkal az ellenfél erejét visszafordítsák, ezzel kivédve az érkező támadásokat. Nem lelhetőek fel benne támadó stratégiák, mivel kimondottan a védekezésre fókuszál ez a harcművészet.

Fontos még kiemelni, hogy az aikido-ban a gyakorlatokat párosan hajtják végre, amely közben ütéseket, rúgásokat alkalmaznak. Továbbá bokken-nel (fakarddal), dzsó-val (bottal) és tantó-val (fából készült, kés alakú gyakorlófegyverrel) is gyakorolnak. Több ezer féle technikát különböztetnek meg ezekkel a segédeszközökkel és azok nélkül.

Még rengeteg érdekes és különleges mozzanat színesíti a sportot, melyet hazánkban is számos helyen oktatnak, tehát ha valaki nem csak testmozgás, de szellemi táplálék után is kutat egyben, annak tökéletes választás lehet az aikido!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük