A Magazin kategória cikkei

Az Aikido már a 14. század óta velünk van

Ez a küzdősport az ókori Japánba nyúlik vissza, amely még a 14. században alakult ki, főleg az önvédelemre helyezve a hangsúlyt. Később, a 20. század környékén megújították a rendszert, úgymond modernizálták, amellyel új elemek kerültek a mozgáskultúrába.

Mi történik egy aikido edzés alatt?

Az Aikido jelentése: az energia harmonizálásának módszere. Ennek keretében arra fókuszálnak, hogy különböző technikákkal az ellenfél erejét visszafordítsák, ezzel kivédve az érkező támadásokat. Nem lelhetőek fel benne támadó stratégiák, mivel kimondottan a védekezésre fókuszál ez a harcművészet.

Fontos még kiemelni, hogy az aikido-ban a gyakorlatokat párosan hajtják végre, amely közben ütéseket, rúgásokat alkalmaznak. Továbbá bokken-nel (fakarddal), dzsó-val (bottal) és tantó-val (fából készült, kés alakú gyakorlófegyverrel) is gyakorolnak. Több ezer féle technikát különböztetnek meg ezekkel a segédeszközökkel és azok nélkül.

Még rengeteg érdekes és különleges mozzanat színesíti a sportot, melyet hazánkban is számos helyen oktatnak, tehát ha valaki nem csak testmozgás, de szellemi táplálék után is kutat egyben, annak tökéletes választás lehet az aikido!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük