A Magazin kategória cikkei

Az üvegfólia önfeláldozása pénzt spórolhat nekünk

A nyelvészek a hajukat tépik, amikor meghallják az üvegfólia szót, de nincs mit tenni. A köznyelvben így híresült el ez a kicsi, de annál hasznosabb termék a tudatos mobilhasználók körében. Az elnevezés onnan ered, hogy a kijelzővédők generációjában a fóliát követte az edzett üveg alapanyag felhasználásával készült eszköz, ami már nem csak a kisebb-nagyobb karcolásoktól, hanem az ütésektől is képes megvédeni a mobil érzékeny kijelzőjét. 

Az üvegfólia feláldozza magát a mobilunkért

A technológia gyors fejlődésének köszönhetően a ma boltokba kerülő üvegfólia rendkívül vékony, még a fél millimétert sem éri el a vastagsága. Mégis megbízhatóan óvja a telefont, ha véletlenül kicsúszik a kezünkből és kemény felületen landol. A Xiaomi üvegfólia széles választéka a márka minden készülékéhez kínál megfelelő védelmet. A teljes felületen ragasztózott edzett üveg alatt a felhelyezést követően nem jelennek meg légbuborékok, és attól sem kell tartani, hogy szilánkosra törhet. A ragasztásnak köszönhetően ugyanolyan “pókhálósra” törik, mint a kijelző tenné, ha az üvegfólia nem áldozná fel magát helyette. A kijelző igen jelentős javítási költsége így megspórolható.

Az üvegfólia általában többe kerül, mint a műanyag, de cserébe jobban is védi a készüléket.  A felülete nehezen karcolódik, felső rétegének köszönhetően az ujjlenyomatok sem látszódnak rajta, ha tiszta kézzel nyomkodjuk a kütyünket. Ám az igazi ereje abban van, hogy bizonyos mértékig képes elnyelni az ütések erejét, ha például leejtjük a telefont vagy hozzá ütődik, ráesik valami. 

A Xiaomi telefontokok között igen népszerű a hátlapot és a telefon oldalait védő változat. Ideális kiegészítője az üvegfólia, amely védi a készülék érzékeny kijelzőjét is. Előfordulhat, hogy letörik belőle egy darab vagy már zavaróvá válik a karcossága, ilyenkor sem kell megijedni. Egy mozdulattal eltávolítható és nem hagy ragasztó nyomokat a kijelzőn. Ráadásul az új üvegfólia felhelyezése sem nagy ördöngösség, utána viszont úgy fog kinézni kedvenc készülékünk, mint új korában.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük