A Magazin kategória cikkei

A csillagos-sávos lobogó

Jelenleg körülbelül 260 ország van a földön, ám ez a szám folyamatosan módosul a változó politikai körülményeknek megfelelően. Jól tudjuk, hogy minden nemzetnek megvan a saját zászlója, mely többnyire az ország történelmének egy darabját tartalmazza, vagy legalább utal rá.

A csillagok száma a tagállamok számát jelöli

Az Amerikai Egyesült Államok zászlója sokak számára ismert. A bal felső sarokban található kék alapon 50 fehér csillag a tagállamokat számát jelképezi, minden csillag egy államot jelent. A tizenhárom vízszintes váltakozó sáv- hat darab fehér és hét darab piros, felváltva- a tizenhárom alapító tagállamot jelképezi, amik aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot.

Az alapító államok közé tartozik többek között New York, Virginia, Georgia és még jó néhány. Két legfiatalabb állama Arizóna és Új-Mexikó, melyek 1912-ben nyerték el felvételüket, illetve legitimitásukat.

A jelenlegi USA zászló elődjét 1776 január elsején húzták fel az amerikai forradalom megkezdése után. Ezt a zászlót Nagy Szövetségi Lobogónak, illetve Cambridge-zászlónak is szokták nevezni, ám ez még nem volt hivatalosan a nemzet zászlója. A mai klasszikus amerikai zászlót „csillagos-sávos lobogó” néven szokták illetni.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük