Az Energia kategória cikkei

Takarítsunk meg energiát szolár kerti zuhannyal

Nyár, van, tombol a kánikula. Az utóbbi évtizedekben egyre melegebbek, forróbbak a nyarak, szélsőségesebbé vált az időjárás. Fontos, hogy megfelelően védekezzünk az extrém hőség ellen, kerüljük el a rosszulléteket, amit a kánikula okozhat. Ezt a hőséget csak vízparton lehet kibírni, ahol folyamatosan hűthetjük magunkat. Ez a legkellemesebb módja a kánikula elviseléséhez. De mit tegyen az, aki épp nem lehet egy folyó, tó vagy tenger mellett?

Vizet a kertbe

Különösen ebben a kánikulában tesz igen jó szolgálatot a kertben egy szolár zuhany. Segít abban, hogy egyszerűen, gyorsan és olcsón, a nap energiáját kihasználva tudjunk kültéren meleg vizet előállítani. Garantáltan nem fogja az áramszámlánkat növelni. 

Ha kint pihenünk a kertben, és már fő a fejünk a melegtől, akkor csak egyszerűen aláállunk, és máris felfrissülhetünk alatta. De akkor is jó, ha épp valamit sportolunk, és közben kimelegszünk. Kertészkedés közben is letusolhatunk, és tisztán dolgozhatunk tovább. 

Lakható kert 

Az időjárás megváltozása miatt az éven belüli kertben tölthető napok száma egyre több, ezért érdemes a kertet úgy kialakítani, hogy kényelmes legyen. Érezzük magunkat ott is olyan komfortosan, mint a lakásban. Tegyünk ki mosható, vízálló kerti bútorokat, napvitorlát a kertbe, és egy olcsó napelemes zuhany is sokat lendít komfortérzetünkön. Nagyon sokféle színből választhatunk, különféle formákban. Törekedjünk arra, hogy amit megvásárolunk, jól illeszkedjen kertünkbe, vagy a teraszunkhoz. Olyan helyre telepítsük, ahol a nap nagyrészében éri a napsütés.

Egy környezetkímélő szolár zuhany nem hiányozhat a mai modern, jól felszerelt kertből. Telepítésénél mindenképp vegyük figyelembe a rendelkezésre álló terület nagyságát, és az esetleges felhasználók számát is. Felállítása nem igényel szakértelmet.

Előnyei

Első számú előnye, hogy egy szolár zuhany működtetéséhez nincs szükség áramra, ezért kifejezetten gazdaságos a működtetése. A másik nem elhanyagolható előnye, hogy igazán kevés helyet foglal el.

A vízfelvétel akár a kerti locsolócsőről is megoldható, nem szükséges a vizet vezetéken odavinni és bekötni. Környezetbarát módon melegíti fel a vizet a nap energiájának felhasználásával. Pár óra múlva már rendelkezésünkre is áll a kellemes hőmérsékletű víz, ami aztán tartályában sokáig meleg marad. A keverőcsappal mindenki saját komfortérzetének megfelelően keverheti, szabályozhatja, beállíthatja a megfelelő hőmérsékletre.

Napjaikban a takarékosság egyre inkább előtérbe kerül, mondhatjuk nyugodtan, hogy egyre inkább húsba, azaz pénztárcába vágó kérdéssé vált. A szolár zuhany ebben a tekintetben is minden igényünket kielégíti.

Nemcsak egy adott, fix helyen állíthatjuk fel. Vannak olyan változatok is, melyek mobilak, bármikor áthelyezhetők. Ezeknek pont mobilitásukban rejlik az előnyük. Tehetjük a kert szélére, a terasz mellé, de akár a jakuzzi vagy a kerti medence közelébe is. Ez azért lehet hasznos, mert letusolhatunk a medence használat előtt, ezzel is elősegítve, hogy annak vize minél tovább tiszta maradhasson, ne kerüljön bele napolaj, egyéb szennyeződés.

A pancsolás után pedig könnyen leöblíthetjük magunkról a fertőtlenített, klóros vizet.

Az otthonunk is tisztább marad a használatával, mert nem visszük be a lakásba a port, a piszkot, és kifelé jövet nem vizezünk össze mindent.

Az olcsó napelemes zuhany segítségével a legforróbb nyári nap is élvezhetővé válik.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük