A Magazin kategória cikkei

Pénzbírság és négy év letöltendő börtön – érdekes bírósági esetek Németországból

A közelmúltban egy 46 éves nő került a német rendőrök figyelmébe. Az éjszakai pillangóként dolgozó hölgy a vád szerint illegális szolgálatásokat nyújtott egy bajor kisváros szállodájában. Bár ez a tevékenység Németországban bizonyos szabályokat betartva nem ütközik törvénybe, vannak kivételnek számító közösségek. Ezekhez tartozik Mindelheim település is, ahol a nő él. Mivel a városban szinte mindenki ismeri egymást, a hölgynek nem kellett komolyabb marketingbe fektetnie. A foglalatosságának híre szájhagyomány útján terjedt az erre igényt tartó férfiak körében. Pechére, a rendőrök is hamar a nyomára akadtak a nőnek, akinek így tetemes bírságot kellett fizetnie.

A német hatóságok a helyszínre érkezve olyan tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek egyértelműen a hölgy bűnösségére utalnak. Ezeket a bírósági tárgyaláson fel is használták ellene. Bár a bírság összege jelentős, a város tisztességes lakosai úgy vélik, szükség van az elrettentő büntetésekre. Nyugalmat szeretnének magunknak és nem kívánnak több hasonló ügyet a közösségükben.

Egy légyottból hét késszúrás

Letöltendőt szabtak ki arra a 32 éves frankfurti férfira, aki 2021 májusában egy éjszakai pillangót próbált megölni. Annak ellenére, hogy az eset részleteit nem tárták a nyilvánosság elé, annyi bizonyos, hogy a tettlegességre egy heves vita közben került sor. A fiatalember szerint ő csupán önvédelmi célból ragadott kést, a bíróság a bizonyítékok azonban alapján elvetette ennek hitelességét. A legfőbb érvük az volt, hogy hét késszúrást ebben a helyzetben csakis hirtelen felindulásból elkövetett szándékos emberölésként lehet jellemezni. A hölgy a gyors segítség ellenére is maradandó egészségkárosodással kénytelen leélni az életét.
A férfi végül négy év letöltendőt kapott, ami a tettéhez képest sokak számára csekélynek bizonyulhat. Az igazság azonban az, hogy a bírák szerint a hölgy sem tanúsított megfelelő viselkedést, a késszúrásokat megelőzően provokálta a férfit. Ez természetesen nem menti fel a vádlottat a tettei alól, de enyhébb büntetésben részesíthették.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük