A Magazin kategória cikkei

Hogyan válasszunk irattartó bugyit?

Az “irattartó bugyi” vagy a hivatalos nevén a genotherm használata nagy segítséget nyújthat abban, hogy egy rendszerezett és átlátható irodai környezetet tudjunk teremteni magunk körül. A legismertebb változata a víztiszta, lefűzhető kivitelű műanyag tasak, amelynek segítségével nagyobb mennyiségű dokumentum áttekinthetően történő lefűzése is könnyen megoldható.

Ez pedig különösen előnyös azoknál a cégeknél, ahol a papírokat gyakran kell cserélni, vagy fontos, hogy minden külön-külön kezelhető legyen. De, ami még fontosabb, hogy az irattartó bugyi megvédi az iratokat az irodában fellépő külső hatásokkal szemben is. Megakadályozza a beporosodást, a szennyeződést és egyéb véletlenszerű balesetekből adódó károkat, például a kilöttyent kávé miatti foltot a papíron.

Milyen lefűzhető genothermet válasszunk?

Bár lehet, hogy elsőre a papírboltokban és a webáruházakban kapható genothermek többsége ugyanolyannak tűnik, de nem szabad bedőlni a látszanak, mivel manapság már ezek az irodaszerek filmszerű matériából és kemény műanyagból, érdes és matt felülettel, A4-es és A5-ös méretben, illetve különböző vastagságban is készülhetnek.

Ezért mielőtt belevágnánk a vásárlásba, fontos, hogy alaposan átgondoljunk minden tényezőt. Mérjük fel az iratrendező kivitelezését, amelyben majd a műanyag tasakokat tárolni fogjuk, és a lefűzendő dokumentumok méretét is, hogy biztosan illeszkedjenek egymáshoz!

Emellett érdemes még arról is meggyőzödni, hogy hány lyuk van az általunk kiszemelt irattartó bugyin, és annak melyik oldalán található. Abban az esetben ugyanis, ha egy olyan verziót választunk, amelynek a rövidebb oldalán van a lefűzősáv, de a mappába pont az ellenkezője lenne az ideális, akkor lényegében kidobtuk a pénzt az ablakon.

Válasszunk színes genothermet!

A hagyományos átlátszó genotherm mellett az utóbbi években elterjedt a színes változat is, amely a látványos kinézetének köszönhetően hatékonyan segítheti a dokumentumok színkódolását. Ha belépünk tehát az irodába, akkor már messziről tudni fogjuk, hogy például a kék “bugyiban” vannak a megrendelések, a pirosban az elutasított dolgok, a zöldben pedig a befejezett projektek iratai, és így tovább.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük