A Magazin kategória cikkei

Milyen célból érdemes beszerezni egy házi vízművet?

A házi vízmű alapvetően egy komplex gép, mivel egyaránt tartalmazza a szivattyút, a hidrofor tartályt és a vezérlést is. Ha még nem hallottunk erről a kicsit szakmai kifejezésről, akkor máris tisztább lesz a kép, amikor felelevenítjük, milyen célból is érdemes beszerezni ezt a berendezést.

A házi vízmű minden olyan esetben jó szolgálatot tesz, amikor nyomást kell alkalmazni a vízrendszerben. Bár ez egy szivattyúval is megoldható lenne, a házi vízmű esetében a szett kiegészül egy hidrofor tartállyal is, ami a vizet a felhasználásig tárolni tudja.

Ha a nyomásproblémák miatt szereljük be ezt az eszközt, akkor a szivattyú által termelt nyomást is a hidrofor tartály tárolja, ez juttatja be a vizet a megfelelő nyomással a rendszerbe. Amikor a bekötött nyomáskapcsoló észleli a tartály nyomáscsökkenését, akkor a beállított minimum értéknél bekapcsolja a szivattyút. Ezt egészen addig hagyja dolgozni, amíg a maximum értéket el nem éri a nyomás, ekkor kikapcsolja. A tartály végzi a dolgát, majd a nyomás lecsökkenésénél indul az egész kör elölről.

Mire nem használható fel a házi vízmű?

A fenti hasznos eseteken kívül vannak olyan területek is, ahol a házi vízmű nem használható. Nem lehet felhasználni az ipari léptékű öntözéshez, a tüzivízrendszerek vízellátásának biztosítására, illetve számos esetben a hőcserélő készülékeknél sem szerelhető be.

A házi vízmű a víz szállításában tud segíteni, ha a szállítandó folyadék savas vagy lúgos, ott más megoldást kell találni, ahogy a víznél sűrűbb vagy hígabb anyagoknál is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük