A Magazin kategória cikkei

A linképítés szakértői feladatnak számít

Ha van egy weboldalunk, akkor biztosan találkoztunk már a keresőoptimalizálás, SEO vagy a linképítés fogalmával. Ezek mind-mind arra szolgálnak, hogy több emberhez jusson el az oldalunk azáltal, hogy a keresőmotorok számára azt nyújtják, amit azok keresnek.

A keresőoptimalizálás vagy angolul SEO kifejezés az oldal tartalmának tökéletesítését jelenti. Ha az oldalunkon egy bizonyos szó vagy kifejezés gyakran előfordul, akkor az a keresőmotorok számára rendkívül ideális és előre sorolják az oldalunkat. Persze vigyázni kell ezzel, ugyanis a weblapot emberek fogják értelmezni, szóval a kulcsszavaknak és kifejezéseknek jó kontextusban kell lenniük. Nem jó megoldás, ha folyamatos szóismétléssel tesszük tele az oldalunk tartalmát, viszont minél többször bele kell építenünk a kulcsszavakat.

A linképítés szakértői feladatnak számít

A linképítés ennél kissé bonyolultabb művelet. A linképítés folyamán a weboldalunk linkjét más oldalak tüntetik fel, így népszerűsítve a mi site-unkat, ugyanis, ha sokan hivatkoznak ránk, akkor egyfajta központi szerepbe kerülünk.

Fontos néhány dolog szem előtt tartani, amikor hasonló tevékenységre adnánk a fejünket. Próbáljunk olyan oldalakkal kapcsolatba lépni, akik viszonylag népszerűek és nagy a látogatottságuk. Sokkal többet ér, ha egy ismert oldal hivatkozik a mi weblapunkra, mint az, ha csak egy szabadidős blog tenné. Ennek köszönhetően a keresőmotorok úgy érzékelnék, hogy jelentős tartalommal rendelkezik az oldalunk, ugyanis jelentős weblapok mutatnak felénk. Arra is figyelnünk kell, hogy folyamatosan tanuljunk az eredményekből.

Ha találtunk egy forgalmas, jól menő webhelyet, akkor még mérlegelnünk kell, hogy a tevékenysége mennyire illik a mi profilunkhoz. Nagyon fontos, hogy szakmailag passzoljon a tartalomhoz, amit mi szerepeltetünk az oldalunkon, ugyanis az algoritmus figyeli ezeket. Ha nem megfelelő oldallal kötődünk össze, könnyen előfordulhat, hogy nem a megfelelő célcsoporthoz jutunk el és még a keresési találatok között és hátra sorolódhatunk emiatt.

Ha a kiszemelt oldal hajlandó hivatkozni a weblapunkra, forgalmas hely és még szakmailag relevánsnak is mondható, akkor már csak egy dolog van hátra, az, hogy keressünk még rengeteg sok ilyen oldalt. Sajnos, ha csak egy link összeköttetésünk van, az fog túl sokat eredményezni. Minél több kötést tudunk kiépíteni, annál vonzóbb lesz az algoritmus számára az oldalunk és annál előkelőbb helyen fogja megjelentetni, így a lehető legnagyobb látogatottságot érhetjük el.

Ha pedig a dark net felhasználásán gondolkozunk a keresőoptimalizálás eredményeink felpörgetésére, akkor megnyugodhatunk, hogy erre nincs szükség. A linképítés önmagában is hatásos, így nincs szükség egyéb dolgokra.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük